Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Info från admin

Skrivregler på Förskolan.ifokus

2015-06-11 15:10 #0 av: Loris M

Här kommer några enkla skrivregler som alla medlemmar ska ta del av innan de börjar diskutera på sajten.

Förutom Ifokus generella skrivregler har vi på Förskolan några egna enkla regler. Min förhoppning är (vilket är också den allra första regeln) att alla medlemmar och andra som tittar in ska vara respektfulla mot varandra. Här kommer några regel till som alla som skriver på sajten ska förhålla sig till:

  • Det är okej (och även önskvärt i vissa avseenden) att ha olika åsikter. Att ifrågasätta är bara sunt. Men gör det på ett konstruktivt och respektfullt sätt.
  • Jag har tillåtit anonym funktionen för att föräldrar och pedagoger ska kunna diskutera mera känsliga frågor som kan uppstå utan att behöva berätta vilka de är. Vänligen missbruka inte denna funktion till att exempelvis uttala dig nedsättande om andra personer på forumet. 
  • Det är inte tillåtet att använda bilder som bryter mot upphovsrättslagen. När det gäller dina egna bilder som du tagit på förskolan, vill jag uppmana till extra försiktighet. Inga barn får synas på bilderna! 
  • Om du arbetar på kommunal förskola vill jag påminna dig om att du som anställd har sträng sekretess. Med andra ord är det viktigt när du skriver i trådarna och beskriver olika situationer i förskolan att du tänker på att du har tystnadsplikt. Samt att alla barn liksom deras vårdnadshavare och närstående omfattas av sekretesslagen. Även studenter har tystnadsplikt. 
  • Om du är studerande är det mycket viktigt att du läser den här artikeln. 
  • Främlingsfientliga åsikter är inte tillåtna på sajten och kan leda till avstängning utan förvarning. 
  • Förskolans admin har tolkningsföreträde av skrivreglerna och bestämmer när varningar och skrivförbud delas ut liksom när inlägg redigeras. Admin tar utan förvarning bort trådar och inlägg som bryter mot reglerna,  inte tillför något för sajten, till exempel kommentarer som är förlöjligande eller förminskande.

Mvh

Loris M

Bild från: http://www.publicdomainpictures.net/ 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-11-11 18:50 #1 av: Loris M

Har gjort ett tillägg: "Främlingsfientliga åsikter är inte tillåtna på sajten och kan leda till avstängning utan förvarning."

(Egentligen så borde det inte behövas på en sajt som denna. Alla som jobbar i skolan/förskolan ska följa våra nationella och internationella styrdokument och överenskommelser som tydligt understryker att alla som jobbar i förskolan och skolan ska ta avstånd från och motverka allt som strider mot våra grundläggande värden som exempelvis alla människors lika värde. Ändå lever vi i en värld där främlingsfientlighet växer.) 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.