Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Skapande och estetiska uttrycksformer

Klassisk musik

2015-06-27 23:19 #0 av: Loris M

Brukar ni spela upp klassisk musik för barnen?

Jag tycker själv om klassisk musik och vet att jag vid något tillfälle tänkte varför inte låta barnen njuta av det också. Så barnen fick en cd-spelare i målarrummet och fick lyssna på klassisk musik när de målade. GladJag upplevde att det var mera lugnt och att barnen kunde måla koncentrerat längre stunder. 

Att musik har positiv påverkan på vår hälsa, inlärning, koncentration m.m. finns det många studier om. Titta gärna in på Oförklaradefenomen.ifokus och läs denna mycket läsvärda  artikel som handlar just om musikens positiva påverkan.  Många bra länkar och intressanta studier.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-08-01 10:53 #1 av: OberonsMatte

Jag har börjat använda lugn klassisk musik på sovvilan. Fungerar väldigt bra och rogivande. Barnen somnar ofta innan första stycket är slut (Air av Bach).

Vill man köpa en skiva kan jag rekommendera "Stor musik för små öron" som består av 3 cd-skivor (1. Lek och fantasi, 2. Vila och 3. Bara Mozart). 

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-08-01 11:44 #2 av: Loris M

#1 Vad roligt! Ja, vila är ju också ett alldeles utmärkt tillfälle att lyssna på klassisk musik. Frågar barnen vad det är för musik?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-08-03 09:22 #3 av: OberonsMatte

#2 Gruppen jag arbetat med består av 1-åringar, så de har inte uttryckt några frågor kring vad det är för musik. Att de tycker om musiken och att den är rogivande är det dock ingen tvekan om.

Jag brukar även ha stämningsmusik på avdelningen (avslappningsmusik från You-Tube). Har ni inte provat det, så gör det! Det är nästan magiskt hur lugn och harmonisk musik kan påverka en orolig barngrupp.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-08-04 11:22 #4 av: [JeanetteK]

Vi lyssnade en hel del på klassisk musik när jag jobbade i förskolan. I femårsgruppen tycker jag det var väldigt bra just vid pysselaktiviteter. Vi brukade också ha övningar där man fick "måla musiken" det var väldigt roligt. Bergakungens sal älskade "mina" barn. Hjärta

På vilan hade vi en skiva med klassisk musik med delfinljud och liknande på också. Minns inte alls vad den hette, men den var mycket uppskattad.

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2016-01-20 20:12 #5 av: Loris M

Ballong

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.