2015-07-07 19:24 #0 av: Loris M

"Personal upptäckte det när hon ramlade omkull när hon stod och lagade mat åt barnen i förskolans kök. Ett annat tillfälle var när hon gick i väg med ett barn för inskolning på en lågstadieskola.Trots att händelserna uppdagades fick inte föräldrarna veta något. "

http://www.expressen.se/kvallsposten/forskolechef-tog-hand-om-barn-berusad/ 

Det här är en privat förskola och det fick mig att tänka på en bekant som berättade för mig en nästan osannolik historia. Hon arbetade också på en privat förskola och där var det också en förskolechef som styrde med järnhand men hade ingen pedgogisk utbildning eller erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vilket naturligtvis blev jätte problematiskt när beslut skulle fattas. Hon begränsade och bestämde hur mycket papper och pennor skulle köpas in, eller annat förbrukningsmaterial helt utifrån vad hon tyckte var tillräckligt och utan att ta hänsyn till barnen eller den pedagogiska miljön. Pedagoger hade nästan ingenting att säga till om. 

Tror ni att det är vanligare på privata förskolor? Har ni som arbetat på privata förskolor upplevt att det är annorlunda och att pedagogerna kan tystas ner?