Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Forskning

Unik databas för skandinavisk forskning

2015-07-28 15:05 #0 av: Loris M

Om du snabbt vill hitta skandinavisk forskning på förskoleområdet så är denna databas väldigt bra och användbar. Där har de samlat forskning från år 2006-2013 och hela databasen innehåller enbart forskning om barn 0-6 år. Du kan även komma till databasen via Skolverket och få information om bl.a. hur många rapporter, avhandlingar och artiklar granskats samt vilka områden inom förskoleforskning är mest attraktiva under just det året. Databasen uppdateras en gång per år. 

"Skolverket, Danmarks Evalueringsinstitut, EVA och norska Utdanningsdirektoratet arbetar gemensamt med databasen för skandinavisk forskning på förskoleområdet, Nordic Base of Early Childhood Education and Care, NB-ECEC. Databasen samlar på ett lättillgängligt sätt kvalitetssäkrad skandinavisk forskning om barn i åldrarna 0-6 år i förskola och pedagogisk omsorg och innehåller idag cirka 430 kvalitetsgranskade publikationer." 

http://www.skolverket.se/skolutveckling/forskning/forskolan/databas-pa-forskoleomradet

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-06-17 23:17 #1 av: Loris M

Kanske av intresse för er som läser till förskollärare? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-06-18 07:48 #2 av: Chilinöt

Det fungerar inte för mig att komma till den sidan. Det står "service temporarily unavailable". Så sidan kanske är nere för tillfället? Testar vid ett senare tillfälle.

Anmäl
2017-06-18 08:29 #3 av: Loris M

Nej, det verkar som att sidan inte finns kvar. Länken på Skolverkets hemsida fungerar inte heller. Har gjort sökningar och inte en enda länk fungerar. Så sidan är nedlagd verkar det som.  Synd! 

Här har Skolverket samlat några andra databaser: 

https://www.skolverket.se/skolutveckling/forskning/soktjanster-och-tidskrifter-1.98540

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-06-18 15:36 #4 av: Chilinöt

Åh, så synd. :( 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.