Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
OT - Diverse

Glass som inte smälter

2015-08-31 14:48 #0 av: Loris M

"Glass som inte smälter under soliga dagar låter kanske som en dröm. Men det kan bli verklighet inom tre till fem år, hävdar brittiska forskare som upptäckt ett protein som gör glassen mer motståndskraftig mot värme." 

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-08-31 15:12 #1 av: Loris M

Jag kanske borde tillägga att min glass hinner aldrig smälta. Cool Men det är nog värre för barnen. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-01 12:44 #2 av: johan

Det är som Willy Wonkas chokladglass. :)

Anmäl
2015-09-01 12:57 #3 av: Loris M

#2 Just det! Det var ju Willy Wonka som uppfann den först! Och så kommer de och påstår att det var ett gäng brittiska forskare. Skrattar Få se hur länge det dröjer innan forskare gör gör anspråk på Willy Wonkas idé om tuggummi som inte tappar smaken. Skämtar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-02 10:46 #4 av: AnnaFagerell

Vill vi ha ännu mer tillsatser?

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2015-09-02 16:55 #5 av: Loris M

#4 Du får gärna utveckla din kommentar. Men man kan ju välja bort att äta icke smältande glass. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-02 20:23 #6 av: AnnaFagerell

Trodde vi skulle försöka komma ifrån att stoppa i onaturliga tillsatser i våra livsmedel. Finns gott om E nummer och diverse tillsatser för att ex göra att mat håller längre osv att vi nog inte behöver nåt som gör glassen osmältbar.

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2015-09-02 20:40 #7 av: Loris M

#6 Visst är det så och jag kan också tycka (även om idén är häftig) att det kanske inte är helt nödvändigt med en sådan glass. Sedan kan man tänka att vi redan stoppar i oss en massa tillsatser även när vi äter vanlig glass. Det är kanske inte bra att man börjar bli van och inte ens reagerar när det blir ännu fler. Men hur ska man undvika det? Här står det att:

 "Trots att det bara behövs fyra ingredienser för att göra vanlig vaniljglass, innehåller många glassförpackningar betydligt mer än så. Det visar SVT:s kartläggning av 14 vaniljglasspaket." 

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.