Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Ledning och organisation

Om du hade ett trollspö...

2015-09-21 07:30 #0 av: Loris M

... och kunde förändra något på din arbetsplats, vad skulle det vara? 

Nu tänker jag på olika ramfaktorer och saker som du önskar att du kunde förändra för att kunna göra ett bättre jobb och/eller trivas mer, men som ligger utanför ditt ansvar. Eller som du direkt inte kan påverka. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-21 11:24 #1 av: OberonsMatte

Ja, tänk om man hade ett trollspö! Det första jag skulle se till är att skriva in maxgräns för gruppstorlek och minimigräns för personaltäthet, (utifrån barnens åldrar) i skollagen . Som det är nu fungerar det inte alls och kan skilja sig väldigt mycket från förskola till förskola och även från år till år.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-11-29 07:33 #2 av: Loris M

#1 Skolinspektionen kommer att göra granskningar av förskolan och titta bl.a. på samspelet mellan bemanning och gruppstorlek. Förhoppningsvis kan det i längden leda till förändringar. 

Just nu önskar jag att kunde pausa tiden när jag vill så jag hinner med allt jag vill och måste göra.  Men en mera rimlig önskan är att få mera tid av arbetsgivaren till att utföra de uppgifter jag vanligtvis har. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.