Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Kvalitets- och utvecklingsarbete

Planeringstid

2015-09-26 19:47 #0 av: OberonsMatte

Hur ser det ut med planeringstid (barnfri tid) för pedagogerna på din förskola? Har förskollärare och barnskötare lika mycket? Finns det enskild planeringstid eller är den enbart tillsammans med kollegor?

På min senaste förskola framhöll jag förgäves behovet av enskild planeringstid (utöver Apt och avd-möten 1 kväll i månaden), men det var för döva öron.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-09-27 10:56 #1 av: regskylt

På min förskola har vi gemensam planeringstid en gång i veckan och även en schemalagd timme i veckan för egen planeringstid

Anmäl
2015-09-27 11:26 #2 av: Loris M

Här har jag skrivit om hur jag ser på planeringstid (reflektionstid):

http://forskolan.ifokus.se/articles/55a2cc82ce12c47025000185-reflektionstid?articles-1

Men annars så tycker jag att det är både självklart och nödvändigt att få enskilt reflektionstid om man ska kunna göra ett bra jobb. Vi hade 1,5 timmar i veckan för enskild planering och lika mycket för planering i arbetslaget. Alla hade lika mycket tid oavsett om de var barnskötare eller förskollärare. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-27 13:08 #3 av: OberonsMatte

Tack för svar och tack för länken!

Skönt att jag inte är ensam om att tycka att planeringstid och reflektionstid är viktigt och en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb! Utan detta har jag känt mig otroligt stressad, förvirrad och otillräcklig. Nödlösningen har varit att göra det nödvändigaste utanför arbetstid och utan ersättning och så ska det inte behöva vara.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.