Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Utomhuspedagogik

Lekar utomhus - Tipstråd

2015-09-30 09:41 #0 av: Loris M

Tänkte att vi kan ha en tråd där vi kan tipsa varandra om roliga och enkla utomhuslekar. I skogen eller på gården eller någon annanstans där ni känner att fantasin tar slut ibland. 

Jag börjar med en lek där barnen samtidigt som de har roligt kan träna på olika matematiska begrepp. När vi gick på utflykt la jag alltid i ryggsäcken en lek som vi själva gjorde. Vi plastade in kort som vi skrev olika aktiviteter på. Ex. krama ett träd, hoppa 8 steg framåt, ställ dig bakom ett högt träd, hämta två kottar och fem löv, hämta något grönt, hämta något tungt och något lätt ....  Man lägger korten på marken och sen får barnen dra var sitt kort i tur och ordning. Ni kan anpassa innehållet efter platser ni brukar besöka.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-30 12:31 #1 av: OberonsMatte

"Kom alla mina små kycklingar" brukar alltid funka. Dels den när hönan ropar på sina kycklingar som svarar "vi törs inte för vargen!" och som när hönan ropar "kom ändå!" springer allt de kan mot hönan och försöker undkomma att den som är varg nuddar dem och gör dem till vargar.

I den andra varianten är det tuppen som ropar "kom alla mina små kycklingar!" och kycklingarna svarar "som vad då?"och tuppen får säga t.ex. "som grodor" så att alla får hoppa till tuppen som grodor. Det är en väldigt oförarglig lek där det nästan är omöjligt att någon blir ledsen.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-12-04 19:10 #2 av: Loris M

Här har vi fortfarande ingen snö, men det finns säkert på sina håll. Kom att tänka på att jag älskade när det fanns massor med snö och vi tog ut vattenfärger och penslar. Barnen målade fritt eller också hjälptes vi åt att göra olika figurer och sedan måla. Det blir så otroligt vackert och samtidigt kan barnen utveckla sin fantasi och samarbetsförmåga bl.a. 

Så här kunde det se ut... Glad

pixabay.com

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-04 20:41 #3 av: Loris M

...... eller, varför inte kombinera ovanstående med frysta såpbubblorGlad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-20 16:39 #4 av: Loris M

Ballong

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-23 08:44 #5 av: tlover

För de lite äldre barnen funkar ju "Under hökens alla vingar" den kan också användas för att lära ut färgerna Glad

(Jag fick lust att leka det då jag inskolade dottern)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.