Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Skola och förskoleklass

Nyanlända lärare ska snabbt ut i yrkeslivet

2015-11-24 18:34 #0 av: Loris M

Lärarbristen är stor, som bekant. Nu satsar Stockholms stad på att nyanlända som har lärarutbildning från sina hemländer ska inom två år kunna börja jobba i Sverige. Satsningen är ett samarbete mellan Skolverket, Migrationsverket, Stockholms universitet m.fl. och i projektet kommer att delta 30 lärare till att börja med. För närvarande finns det mellan 100 och 120 nyanlända lärare i Stockholm. 

"Parallellt med intensiva studier i svenska ska den nyanlända läraren först skugga en modersmålslärare som undervisar i personens modersmål. Sedan följer auskultation och seminarier. När läraren börjar känna sig hemma i svenskan, efter vad Olle Burell uppskattar till ett år eller ett och ett halvt, kan hen praktisera och vikariera i en av kommunens skolor."  Källa 

Jag tycker att det här är bara positivt. Tummen uppLärarbristen är stor och nyanlända har blivit fler under de senaste månaderna. Att få lärare som har samma samma språklig och kulturell bakgrund som många av dessa elever är ovärderligt. Hoppas att fler universitet och kommuner tar efter. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-11-25 14:00 #1 av: [NeferNefer]

Jättebra!! Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.