Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
IKT och digitalt lärande

Pedagogiska spel och digitala verktyg

2015-12-04 11:08 #0 av: Loris M

Tänkte att vi ska ha en tråd där vi kan tipsa varandra om roliga och lärorika pedagogiska spel, program, appar m.m. Men även om hur ni använder digitala verktyg. Smart board är något som jag (och mina förskolebarn) uppskattat mycket. Det var väldigt tacksamt att använda det när vi arbetade med olika teman. Att rita och skriva berättelser, göra presentationer, leta efter fakta tillsammans, komponera musik m.m. var väldigt roligt. I början när det var relativt nytt med Smart board var barnen helt fascinerade när vi exempelvis via Google Earth hittade deras hus som visades på den stora skärmen dörr, gardiner, trädgård.... som de känner igen. Glad

UR finns det många roliga spel, men nu när jag längre inte jobbar på förskolan eller har små barn har jag nästan helt glömt bort vilka sidor jag använde. Vad vill ni tipsa om?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-05 11:04 #1 av: Niklas

Jag tycker om Explain Everything för iPad. Det är en bra hjälp för presentationer och föreläsningar. Fast det är kanske lite avancerat för förskolan.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.