Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Matematik

Småbarns matematik

2015-12-06 08:30 #0 av: Loris M

Hittade en intressant broschyr som Skolverket tagit fram för småbarnsföräldrar. Den är några år gammal men fortfarande bra och aktuell. Forskare skriver på ett lättillgängligt sätt om matematiken i vardag, samt hur du som förälder kan bidra till ditt barns matematiska tänkande. De använder sig inte av några krångliga, pedagogiska begrepp utan vänder sig direkt till er föräldrar som har barn i ålder 0-3 år. 

"Alla använder matematik på olika sätt hela livet, ända från spädbarnstiden till ålderdomen. Oavsett ålder och yrke möter vi dagligen olika situationer som fordrar matematiskt tänkande och kunnande. Vi planerar våra inköp och semesterresor. Vi tankar bilen, förändrar recept, syr kläder, målar och tapetserar. För att klara detta gör vi bland annat jämförelser, uppskattningar och överslag. Det finns många vuxna som inte tänker på att allt detta är matematik, utan säger att matematik inte är något för dem. Vilka signaler sänder sådana uttalanden till barnen?

Här kommer ni direkt till broschyren! 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-21 19:07 #1 av: Loris M

Ballong

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.