Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Föräldrasamverkan

Ledarroll i relation till samtal...

2015-12-10 12:34 #0 av: Fridaaaa

Problematisera ledarrollen i relation till samtal med vårdnadshavare samt hur  egna livserfarenheter kan påverka samspelet.

Hur tolkar ni frågan och hur hade ni besvarat denna? =)
(mest nyfiken!)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-12-10 13:38 #1 av: Loris M

Handlar det om någon speciell form av samtal (Ex. utvecklingssamtal)? Jag tänker att ledarrollen kommer mera till uttryck i ett sådant samtal än i ett vanligt informellt samtal. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om det, så det blir nog svårt för mig att skriva med några få meningar hur jag skulle besvara frågan. GladMen jag kan skriva några trådar som man skulle kunna dra i. Exempelvis: 

  • asymmetrin i samtalet där pedagogen är den mest kunniga och den som styr samtalet - hur påverkar det samtalet, vad är möjligt för föräldern att ta upp? 
  • språkbruket - kan och i så fall hur pedagogens användande av yrkesspråk påverka samtalet?
  • Ska pedagogen använda diskussionsunderlag? Hur påverkar det samtalet?
  • Hur påverkas samtalet av dina egna erfarenheter och uppfattningar av ex. mångfald, social utsatthet, barnfattigdom, ensamstående föräldrar m.m.
  • Hur påverkas samtalet av du själv har/inte har barn? o.s.v. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-10 13:46 #2 av: Fridaaaa

#1 Själva kursen handlar om samspel, övergångar till förskolan ect :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-12-11 19:56 #3 av: OberonsMatte

En viktig och svår sak kan vara att hela tiden behålla sitt proffessionella förhållningssätt när man pratar på tu man hand med en förälder. En förälder pratar till stor del som privatperson, men vi måste alltid göra det i egenskap av vår yrkesroll (även om vi slår an en personlig ton). Det kan vara en svår balansgång det där.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-12-11 20:03 #4 av: Fridaaaa

#3 Bra att du tog upp det. Det har vi diskuterat med många gånger, hur svårt det är med den balansen. 

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.