Traditioner och firande

Föräldrar portas från förskolans Luciatåg

2015-12-12 21:57 #0 av: tlover

På fler och fler förskolor, tex i Eskilstuna så portas föräldrar från Luciafirandet eftersom dom inte kan följa de regler som satts upp (tex inte fota). vad tycker du om det?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!

2015-12-12 22:01 #1 av: VildaVittra

Kan dom inte bete sig som vuxna, så får dom skylla sig själva. Det är ju frågan om andras barn och deras föräldrars säkerhet.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

2015-12-12 22:02 #2 av: Calcifer

Jag kan tycka att om vuxna människor inte kan följa enkla regler så får man nog skylla sig själv.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."

2015-12-12 22:03 #3 av: TjockaBerta

Bra. Det har varit problem i många år. Tex kom inte alla föräldrar in och det var kaos. Eller ett år så blockerade en del föräldrar dörren så resten inte kom in fast det fanns gott om plats inne.

2015-12-12 22:09 #4 av: Loris M

Jag har aldrig varit med om det, men däremot är det en otroligt stressig situation. Vi hade barn med skyddad identitet och då får de ju inte ta bilder. Vi informerade alltid föräldrar precis innan barnen kom men ändå var det ofta en och annan som var i fart att knäppa. Då fick man som pedagog vara snabb och springa fram och be en gång till att inte ta bilder. Inte roligt.

2015-12-13 07:29 #5 av: OberonsMatte

Det är jättetrist att risken med allas tillgång sociala medier och internet har gjort fotograferandet så känsligt att fotografier från förskolans luciatåg är ett minne(!) blott. Barns uppväxttid har väl visserligen aldrig varit mer fotograferad och filmad än nu, men ett luciatåg med kompisarna som små är ändå en speciell händelse kan jag tycka. Och vem ska man lussa för om inte föräldrarna?

Sajtvärd Katter iFokus

2015-12-13 17:59 #6 av: Loris M

Här kommer lite mer om fotoförbud.

"Att dela barnbilder har blivit allt mer omdiskuterat i takt med att spridningen av sociala medier ökar. Frågan är särskilt komplex när det handlar om att publicera bilder på andra barn än sina egna."

2015-12-14 05:11 #7 av: Thiah

På joels dagis ber dom om tillåtelse för att barn ska få fotasj på t.ex.julfest av andra föräldrar och dom ber tydligt att enbart bilder på ditt eget barn sätts ut någonstans.
Denna julfest var det väldigt lite fotande så det verkar ju gått fram

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

2015-12-18 19:13 #8 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Klart som sjutton de ska portas om de tar bilder fastän man inte får.

Tycker det # 6 skriver är väldigt intressant och många fler bör ha i åtanke.

# 5 kanske kunde man införa en fotosession före eller efter, så kan de som vill vara med kan det och de som inte vill slipper?

2015-12-21 16:28 #9 av: Ria74

Kan dom inte låta bli att fotografera fast man inte får så är det klart att dom ska portas.

På vår förskola är det helt okej att fotografera både våra egna barn och varandras. Sen tycker jag det hör till vanligt hyfs att inte lägga ut bilderna på bloggar eller i sociala medier om andras barn finns med.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

2015-12-21 16:37 #10 av: Calcifer

Det jag inte kan förstå, från någon som ofta ser dylika bilder på fb, är att man inte bara suddar ut andra barns ansikten. SÅ svårt är det faktiskt inte. Man kan använda paint, som jag lärde mig använda när jag var typ 7. Gör en svart låda över andra barns ansikten om det inte går att beskära bilden så bara ens egna barn är med. Gör man det är det väl inga problem att lägga ut. Men efter vad jag ser verkar det helt omöjligt att göra. Och då förstår jag att andra föräldrar inte blir nöjda för man vill ju själv ha kontroll över vad som delas av sina barn.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.