Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Genus

80 barn per år vill byta kön

2015-12-28 16:07 #0 av: Loris M

"Up to 80 primary school-aged children a year in the UK are now seeking help towards potentially changing their gender amid signs of classmates encouraging each other to do so, a leading charity working in the area has disclosed."

Källa

I artikeln ovan framhålls att frågan aktualiserades när en åttaåring i nordvästra England, som är född som flicka ville bli kallad vid ett annat namn. Skolan och föräldrarna har hamnat i ett låst läge där skolan menar att föräldrarna inte kan kräva att barnet ska bli kallad vid något annat namn än hens juridiska namn. Skolor saknar ofta kunskap om dessa frågor menar de också i artikeln. 

Organisationen som stöttar barn och föräldrar i dessa frågor menar att de flesta som vill byta kön är tonåringar men åttaåringar är inte längre så ovanliga. Så unga barn som fyra-, fem-åringar har de också träffat på. 

Det här får mig att fundera hur rustade vi i förskolan (och skolan) är när det kommer till sådana frågor. Hur förstående och stöttande är vi? Har vi kunskaper som krävs för att bemöta dessa barn och föräldrar?

Vad är era erfarenheter? Har ni haft barn med könsöverskridande identiteter i era grupper?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-20 13:16 #1 av: Loris M

Ballong

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-20 17:16 #2 av: [NeferNefer]

Tummen uppEn mycket viktig fråga!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.