Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Genus

Män i förskolan

2016-01-04 19:37 #0 av: Loris M

"På Jära Gårds förskola i Jönköping är hela fyra i personalstyrkan män. Det är delvis ett resultat av en medveten jämställdhetsstrategi från Jära gårds förskolas sida. Fler män i förskolan är ett önskemål som hörs från många håll. Vad tänker den manliga delen av personalen om det här? Vilken roll är förväntas de fylla i förskolan?"

(video ca 30 minuter)

Källla

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-04 19:41 #1 av: [Anata]

Waow. Jag är glad att vi har en man på vårt dagis. Då barnen får respekt för män på ett annat sätt än dom som finns utan för dagis/skola

Anmäl
2016-01-07 17:25 #2 av: Thiah

Eftersom jag träffat min man på vår gemensamma arbetsplats så vet jag vilken skillnad en enda man kan göra. Barnen behöver se att även vuxna män känslofulla,kramiga, kan leka med dockor, ha långt hår osv. .(bara några exempel).

Sen blir det alltid tjafs när för mycket kärringar är ihopsatta på liten yta då är det bra med lite karlar . ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-01-07 17:28 #3 av: Loris M

#2 Ja, gruppdynamiken blir nog en annan. Skrattar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.