Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Tematiskt arbetssätt och projekt

Vad jobbar ni med just nu....

2016-01-06 20:01 #0 av: Loris M

... på era förskolor?

Vilka teman, projekt, vilka läroplansmål fokuserar ni på? Det skulle vara roligt att höra vad och varför ni valt att jobba med just detta. Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-23 11:03 #1 av: Loris M

Fortfarande ingen som jobbar med något? Lipar

Terminen har precis börjat och min erfarenhet är i all fall att det många gånger kommer direktiv "uppifrån" vilka prioriteringsområden vi ska arbeta med. Eller så har förskolan tillsammans valt ut vissa områden som ni vill prioritera. Eller/och så har avdelningar egna prioriteringsmål. Vi brukade observera mycket när så här dags när barnen kommit tillbaka efter julledigheten. Vad leker de? Vad pratat de om? Vad visar de intresse för? Vad kan de? Vad skulle de behöva lära/utveckla? Finns det något område i läroplanen som vi eftersatt och som vi hade kunnat arbeta med och samtidigt ta till vara barnens kunskaper och intressen? o.s.v. 

Gör inte ni så här? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-23 12:38 #2 av: Thiah

Vi har tema världen i allmänhet. Januari är europa.
Vi pysslar och har 3 delade (två olika beroende av ålder) samlingar som rör temat. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-01-29 11:15 #3 av: Magi-cat

Nu jobbar jag inte på förskola, men hörde igår talas om ett tema som lät verkligt inspirerande och som man kan göra väldigt mycket bra av, nämligen Sagor från hela världen!

Den aktuella förskolan skulle ha ett sagoprojekt under våren med sagotema där sagor från hela världen får inspirera och stimulera både berättande, läsande, fantasi och kreativitet!
Det finns barn med flera ursprungsnationaliteter på förskolan och naturligtvis läser man och arbetar med sagor från deras hemländer också. Sagor och berättande förenar.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.