Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Samhällsdebatt

Skolor skärper säkerheten

2016-01-07 11:00 #0 av: Loris M

"Ingen giltig legitimation – ingen rätt att vara på skolan. Nu skärps säkerheten på många skolor för att hindra obehöriga att klampa in. Men i hela landet diskuteras åtgärder för att värna den trygghet som alla förväntar sig i skolan.

Skolattacken som kostade livet för en 17-årig elev, en lärare och en elevassistent i Trollhättan var en slags väckarklocka för många skolor. Allvarliga våldsdåd här? Ja, det hände i Sverige också, och öppenheten på många skolor är inte längre densamma. Id-kontroller, vakter och låsta dörrar är möjliga åtgärder som ska hålla objudna gäster borta och därmed öka säkerheten.

Källa

Vad tycker ni? För- och nackdelar? Kan åtgärderna bidra till ökad säkerhet? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-08 12:04 #1 av: Loris M

Kronan i Trollhättan byggs om för ökad säkerhet:

"Det var den 22 oktober som en ensam gärningsman gick in på skolan och mördade tre personer och skadade en fjärde allvarligt, innan han själv sköts till döds av polis.

Efter dådet, som förstås ledde till stor otrygghet bland eleverna på skolan, har entrén hållits låst under skoltid och vakter har funnits på plats. Så ser det alltså också ut nu när vårterminen startar.

– Vi ska börja precis på samma sätt som vi slutade, med låsta dörrar, samma tider och vakter och så vidare. Sedan får vi diskutera igen, "hur känns det nu och vad är behovet nu och hur ska det se ut framåt", säger Birgitta Lundskog, skolområdeschef i Trollhättan. Dessutom har man nu bestämt att skolan ska byggas om. "

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.