Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Specialpedagogik

Jag har ADHD

2016-01-25 09:18 #0 av: Loris M

Hittade en bra video om personer med ADHD. Relativt kort (ca 20 min) men väldigt informativ. Det är flera vuxna som berättar om sin diagnos, för- och nackdelar med den. De berättar hur de kom fram till att de var "annorlunda" och hur de gjorde för att ta steget till en utredning. 

De berättar om skolan och vad som inte fungerade och varför. Sen om arbetslivet och hur deras impulsivitet och kreativitet är väldigt fördelaktiga och bland deras bästa egenskaper. De tar upp medicinering, det bästa respektive det sämsta med ADHD, hur de som finns runt personer med ADHD kan stötta och underlätta, vad som hjälper rent allmänt - strategier som de själva använder sig av i vardagen.

Det som är lite sorgligt, tycker jag, är att skolan misslyckas ofta med dessa barn. Så var det för personer i videon också. De stämplades som "jobbiga", "bråkiga", men i arbetslivet lyckades de att använda just det som var problemet i skolan, till något fördelaktigt och som gjorde de väldigt framgångsrika och duktiga inom deras områden. Tänk om skolan kunde ta till vara  deras annorlundskap istället för att se det som ett problem och pressa in alla i samma mall. Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-25 09:25 #1 av: Sindri

Kan du inte lägga in den på Bokstavsfolk i fokus också? Tror många där skulle ha glädje av den.

Anmäl
2016-01-25 09:31 #2 av: Loris M

Absolut! Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.