Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Bajs och kanyler på förskolans gård

2016-02-02 10:45 #0 av: Loris M

"Kanyler i sandlådan, människoavföring och sönderkarvade möbler. Så ser det enligt Göran Lundberg ut på flera av kommunens förskolegårdar. Därför sätter man nu upp Enskilt område-skyltar på samtliga förskolor.

– Det ger oss rätt att avhysa obehöriga. Lämnar de inte platsen kan vi tillkalla polis, säger Göran Lundberg som menar att den nuvarande situationen är ohållbar.

Flera förskolor har problem med ungdomsgäng som orsakar skadegörelse under stängningstid. Gårdarna används som rastplats för hundar, och sopberg efter grillfester är vanligt förekommande. 

– Det är tråkigt för barnen och kostar mycket pengar säger Göran Lundberg, och berättar att personalen får ägna timmar åt att städa varje vecka. Tid de skulle kunna vara med barnen."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-02 10:55 #1 av: [NeferNefer]

LedsenIbland blir jag väldigt trött på människor ...

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-02-02 10:57 #2 av: Magi-cat

" personalen får ägna timmar åt att städa varje vecka. Tid de skulle kunna vara med barnen."

Fy...Ledsen Och så riskerna med kanyler i sandlådan....Förskräckt

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2016-02-02 11:03 #3 av: Loris M

#2

Japp, det kan också ingå i arbetsuppgifterna.Oberörd Jag förundras över hur en del tänker. Eller inte tänker alls. Att det är barnen som leker på gården och kan göra sig illa tänker de inte på. Att de dessutom öppnar grinden och går in på gården som om det var en allmän plats  fattar jag inte heller. Det har hänt många gånger att vi eller barnen hittade bajs i sandlådan för att någon rastat sina hundar under helgen. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.