Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Yrkesprofession

Så här klarar du praxischocken!

2016-02-05 17:45 #0 av: Loris M

Är du ny inom läraryrket finner du kanske detta intressant och användbart.

"Stressa av, var dig själv och känn inte att du måste kunna allt på en gång. Det är några konkreta tips till nya lärare som känner sig ”praxischockade” under första tiden i klassrummet.

De där första dagarna var det så mycket nytt att sätta sig in i. Då upptäckte jag på allvar att jobbet inte bara handlar om klassrummet och elever. Att det är så mycket annat som ingår i lärarrollen, säger han.Elias Dietrichson minns att han inför första lektionen var nervös men förväntansfull. Mest att han var taggad att komma igång efter en lång avklarad utbildning, att det äntligen var dags på allvar. Under utbildningen fick han en bestämd uppfattning av vilken roll han ville ha i yrket. 

– Under VFU:n hade jag en annan persons ramar att gå efter, nu sätter jag dem själv. Det är en stor utmaning. Jag är väldigt mån av att det ska finnas en tydlig början och slut på lektionerna och att alla ska känna sig delaktiga. Under hösten har jag jobbat mycket med grupper och försökt variera mig, säger Elias Dietrichson."

Källa

Här kan ni läsa alla 14 tips som Elias har skrivit till nyexaminerade lärare. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-20 16:35 #1 av: Loris M

Ballong

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-11-06 20:48 #2 av: Loris M

Sex saker att tänka på som ny på jobbet:

"1. Kom i tid! Bättre för tidig än försenad första dagen. Sikta på att vara på jobbet en kvart innan du egentligen börjar. Lite marginal gör ingen skada, speciellt om du inte har haft möjlighet att testa resvägen tidigare.

2. Tänk igenom vad du vill säga. Var beredd på att kollegorna kommer vara nyfikna och vilja ställa frågor om dig, dina tidigare anställningar och om vad du vill göra på ditt nya jobb. Det kan vara smart att fundera på vad du vill berätta i förväg...... "'

Se de resterande tips här!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.