Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Förskolor i regnbågsparader?

2016-02-12 18:23 #0 av: vallhund

Saxat från aktuellt iFokus

http://aktuellt.ifokus.se/discussions/56be11fbce12c4174500054d-forskolor-i-regnbagsparad-ratt-eller-fel?discussions-1

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-02-12 18:53 #1 av: Loris M

Svarade precis i den tråden och jag tycker att texten är väldigt illa skriven. Det är väl klart att vi ska engagera oss i frågor som rör alla människors lika värde. Oavsett om det gäller sexuell läggning, kulturell eller etnisk bakgrund eller något annat. När någon diskrimineras så måste vi reagera och visa vårt stöd. 

Många gånger när jag jobbade i förskolan blev jag rörd till tårar av barnens medmänsklighet och förståelse när det kommer till andra som inte är "som vi". Många gånger har jag tänkt, tänk om vi vuxna var mer lika barn!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-14 16:25 #2 av: tarantass

Minns hur jag för inte så länge sedan blev åthutad och sedd mörkt på när jag i förbigående, i något sammanhang som det var en nödvändig pusselbit för att förstå, omnämnde några som "homosexuella" för ett par barn. De undrade vad det var, så jag började säga något i stil med "det är folk som helst blir kära i andra av samma …"

Föräldrarna, öppet heterosexuella liksom alla andra som var öppet -sexuella i deras bekantskapskrets, var progressiva människor som "absolut inte hade något mot homosexuella" och aldrig skulle ha medvetet särbehandlat någon de visste var det, men förklarade för mig sedan barnen hade försvunnit att de ville skydda barnen mot sådant de var för små för.

Inbilla sig att fördomsfrihet skulle komma automatiskt tillsammans med annan normal hyfs på något sätt, jo minsann…

Anmäl
2016-02-14 18:11 #3 av: Loris M

#2 Ja, en del tycker att barn borde skyddas från allt möjligt. Alfons Åberg och hans monster, krigslekar, datorer och slutligen homosexuella. För att de är för små för att förstå. Tänk att vi underskattar barnen så.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.