Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Sveriges miljövänligaste förskola

2016-02-17 20:06 #0 av: Magi-cat

Östergötlands första Svanenmärkta förskola har invigts. Det är dessutom enda förskolan i Sverige som är både Svanenmärkt och certifierad som passivhus!

Barnen planterade frön vid invigningen. På frågan om varför svarade barnen:  "För att vi ville det!" Skrattar

" Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla verksamheten på förskolan. Den ska stimulera barnen att utveckla ett intresse och en förståelse för naturens olika kretslopp, säger förskolechef Agneta Crusefalk."

http://www.motala.se/sv/Invanare/Nyhetslista---Invanare/Vastra-Brastorp--Ostergotlands-forsta-Svanenmarkta-forskola/

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/sveriges-miljovanligaste-forskola

Det låter jättebra! Tummen upp

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2016-02-17 20:20 #1 av: Loris M

Bra svarat av barnen! Skrattar

Och bra jobbat av Motala kommun. Det står att alla skolor är KRAV-certifierade och att de vill fortsätta detta arbete med kommunens förskolor också. Tummen upp

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.