Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Förskolorna i Sundsvall är fulla!

2016-02-22 17:40 #0 av: Loris M

"Det råder stor brist på förskoleplatser i Sundsvall. För att få bukt med de långa köerna har två provisoriska avdelningar öppnats.

– Men nu börjar platserna ta slut igen, säger Gun Åslund, placeringshandläggare

Kommunen har fyra månaders handläggningstid för förskoleplaceringar så den som till exempel behöver ha plats i augusti måste ha gjort sin ansökan senast i april. Men nu har man svårt att klara att hålla fyramånadersgränsen. /.../

Nyligen kom Skolverket med nya riktmärken för stoleken på barngrupperna i förskolan. Enligt dessa ska barn mellan ett och tre år vara i grupper med sex till tolv barn. För barn mellan fyra och fem år är riktmärket 9-15 barn per grupp. Dit har Sundsvall en bit för att nå.

– Då skulle det behöva byggas massor med förskolor för att vi skulle kunna hålla de siffrorna. Som det är nu ligger siffran för de mindre barnen runt 15 och för de äldre runt 17-19 barn per grupp, säger Gun Åslund."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-23 18:01 #1 av: Loris M

Och i Västerås..

"– Situationen är som den alltid brukar vara den här årstiden. Det är tryck och många börjar jobba igen efter ledigheter. Men i år har tror jag att vi har ett något kraftigare tryck än vad vi har haft tidigare, säger Yvonne Carehag, Verksamhetschef på Förskoleverksamheten i Västerås."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.