Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Skratta mera!

2016-02-27 11:56 #0 av: Loris M

"Skrattet är en gåva med fantastiska effekter och en arbetsplats med brister i skrattklimatet får en onödig och kostsam resa i uppförsbacke.

Det säger Lena Dur Högnelid, skrattglädjeexpert och psykolog som i många år forskat och föreläst om hur skratt påverkar oss. Hon använder begreppet skrattglädje för att skilja det från annan glädje.

– Om du har en arbetsplats med skrattglädje säger jag: grattis gånger tre! För då finns det en god chans att individerna mår bra, den sociala miljön fungerar och sist men inte minst påverkas arbetsplatsens externa kontakter, som barn, föräldrar och vikarier, positivt."

Källa

Hur ser det ut på din arbetsplats? Skrattar ni mycket?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-02-27 14:16 #1 av: Chilinöt

Jag skrattade mycket på min förra arbetsplats, men jag märkte att jag ibland skrattade åt saker som barnen inte förståd och tog nästan illa åt sig. Det var inte så att jag skrattade åt barnen, inte alls, men ibland kan det bli lite komiskt om de säger något tokigt eller om något händer som man inte kan hålla sig för skratt för. Jag fick den här frågan en gång: "Varför skrattar du när barnet gråter?". Det barnet som jag "skrattade åt" hade det jobbigt i snön och kämpade och ramlade om vart annat. Jag kände mig ju jättedum då fast jag inte alls menade det så. Jag stod ju inte bara och skrattade utan jag kom ju dit för att hjälpa till och trösta. Efter det var jag jättenoga med vad jag skrattade åt. Undrar lite om barnen hade dåliga erfarenheter av skrattande vuxna. Att de ofta trodde att det var något de hade gjort. 

Anmäl
2016-03-11 06:18 #2 av: Thiah

Jag är en glad prick, mina kollegor är glada prickar och jösses vad vi skrattar. Älskar att ha en arbetsplats med värme och humor.
Det smittar ofta av sig på barnen och vi har en väldigt go och glad barngrupp generellt. :D

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-03-11 06:20 #3 av: Thiah

Och ibland är det så att jag fnissar åt nått barnen gör men jag brukar alltid förklara varför och se till att de inte blir ledsna av det.
Sen är det självklart så att jag bjuder på mig själv så dom vet att man får skratta och busa med mig när jag gör nått knasigt. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.