Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Jobb på förskola.

2016-03-13 10:51 #0 av: [Älskamig]

Jag skrev i höstas ett inlägg om att jag vill bli förskollärare och läsa vidare till det efter studenten. Dock vet jag inte alls hur jag ska lyckas bli det då jag inte har tillräckligt med gymnasiepoäng eller lär klara högskoleprovet speciellt bra (har otroligt svårt för både matte & engelska, men ska ändå göra det). 

Är det någon som jobbar i förskolan utan utbildning? Vet att en del gör ju det.. Vet bara inte hur jag ska lyckas. Har sedan tidigare praktiker och sommarjobb erfarenhet av jobb på förskola, och är även uppvuxen med barn runt omkring. Har också varit barnvakt väldigt många gånger. 

Vet att många förskolor vill att man ska ha en pedagogisk utbildning, men ja.. Är det helt omöjligt?! 

Anmäl
2016-03-13 10:53 #1 av: Fridaaaa

Man behöver inte ha högt på högskoleprovet, behövde inte jag i alla fall :) 

De anställer i förstahand de med förskollärarutbildning, sedan barnskötare, sist de utan utbildning. 

Vikarie kan du jobba som men fastanställd brukar dem inte och förstår dem, tycker det är bra med :) 

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.