Genus

Könsstereotypa fördomar om yrken

2016-03-15 19:31 #0 av: Loris M

"”Redraw the Balance” spelades in på Whitstable Junior School i Kent, där tre kvinnor ber 20 barn i åldern fem-sju att rita en brandman, en kirurg och en stridspilot. Av 66 ritade bilder, föreställde endast fem stycken en kvinna i någon av yrkesrollerna.

Efter ritstunden lämnar kvinnorna klassrummet, och får barnen att gapa stort av förvåning när de återvänder i sina uniformer som just brandman, kirurg och stridpilot.

– Det är vårt ansvar som yrkesverksamma professionella, och som lärare, att uppmuntra och inspirera unga kring att majoriteten av yrken och roller idag är tillgängliga för kvinnor, och inte bara för män."

Källa

2016-03-20 10:54 #1 av: [NeferNefer]

Tummen uppBra! Men synd att det ska behövas.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)