Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Genus

Könsstereotypa fördomar om yrken

2016-03-15 19:31 #0 av: Loris M

"”Redraw the Balance” spelades in på Whitstable Junior School i Kent, där tre kvinnor ber 20 barn i åldern fem-sju att rita en brandman, en kirurg och en stridspilot. Av 66 ritade bilder, föreställde endast fem stycken en kvinna i någon av yrkesrollerna.

Efter ritstunden lämnar kvinnorna klassrummet, och får barnen att gapa stort av förvåning när de återvänder i sina uniformer som just brandman, kirurg och stridpilot.

– Det är vårt ansvar som yrkesverksamma professionella, och som lärare, att uppmuntra och inspirera unga kring att majoriteten av yrken och roller idag är tillgängliga för kvinnor, och inte bara för män."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-20 10:54 #1 av: [NeferNefer]

Tummen uppBra! Men synd att det ska behövas.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.