Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Samhällsdebatt

Fritt fram att röka på skolgåden

2016-03-18 07:50 #0 av: Loris M

Terrorhotens märkliga konsekvenser....

"Sedan decennier har Paris gator flankerats av grupper av rökande skolelever som tagit ett bloss mellan två lektioner. Men sedan terrordåden i november förra året som dödade 130 människor har franska myndigheter satt stopp för företeelsen.Orsaken är en oro för att oskyddade skolelever kan utgöra en enkel måltavla för nya terroristattacker, enligt tidningen.

För att undvika att folksamlingar bildas utanför skolornas skyddande grindar tillåts nu elever som fyllt 15 år att röka på skolgården. Detta trots att rökning enligt fransk lag inte är tillåtet förrän vid 18-års ålder och är förbjudet på skolor och arbetsplatser."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-18 20:10 #1 av: Thiah

Jaa vad ska man säga?
Jag förstår tankegången men kan inte helt hålla med. Eller kanske.. Erm.. Svårt

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-03-18 20:26 #2 av: Loris M

Ja, jätte svårt. Det är inte bra att de yngre elever ser de äldre stå och röka på skolgården. Men om det minimerar risken för att de blir en måltavla för diverse galningar, så är det kanske ändå okej. Samtidigt, det känns fel att säga att det är okej. Rökning dödar ju också. Funderar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-18 21:31 #3 av: [NeferNefer]

Förbjud alla att röka inom skolans område, inkluderande skolans närområde, under de tider undervisning pågår. Det vore bättre, tycker jag. Folk borde väl fatta att de ska föregå med gott exempel för de mindre barnen.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-03-19 19:18 #4 av: Scorpio97

På en högstadieskola jag gått på fick eleverna tillslut också tillstånd att röka på skolgården, men av andra anledningar. Det var nämligen en väldigt stor väg bredvid skolan och skolans område gick alltså fram till vägen. När vi elever blev tillsagda att man inte fick röka på skolans område och att om man gjorde det så skulle cigaretterna beslagtas och läraren ringde hem så sprang dom rökande eleverna helt enkelt över vägen och rökte där. Det var inte skolans område och därmed kunde inte läraren göra något. Så då fick eleverna faktiskt tillåtelse att röka bakom idrottssalen, för man ansåg att risken att någon blev påkörd var värre än själva rökningen. Platsen antar jag valdes pga av att dom yngre eleverna inte kunde se dit/inte fick gå dit.

Jag förstår också tankegången i båda fallen, men är inte helt säker om jag tycker det är rätt eller inte. 

//Jessie

Anmäl
2016-03-22 07:08 #5 av: Magi-cat

#3 Instämmer. Svårare än så är det inte.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.