Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Ledning och organisation

Indraget tillstånd för en montessoriförskola

2016-03-22 15:34 #0 av: Loris M

Tillståndet drogs in p.g.a. att det saknas legitimerade förskollärare. 

"I maj förra året fattade barn- och utbildningsnämnden i Helsingborgs kommun beslut om att återkalla Ramlösa Montessoriförskolas godkännande och rätt till bidrag. Detta eftersom förskolan saknade legitimerad förskollärare.

Ramlösa Montessoriförskola AB överklagade kommunens beslut till Förvaltningsrätten i Malmö som nu har slagit fast att barn- och utbildningsnämnden hade fog för sitt beslut.

– Jag vågar inte säga om detta är första gången som ett sådant ärende har avgjorts i domstol men det är i alla fall ett av få fall där en förskolas tillstånd dragits in för att det finns för få förskollärare, ­säger Eva-Lena Arefäll, ut­redare på Sveriges Kommuner och Landsting."

http://www.lararnasnyheter.se/chef-ledarskap/2016/03/22/legitimerad-saknades-forskolas-tillstand-drogs

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-23 08:26 #1 av: Magi-cat

Tydligen ska verksamheten drivas vidare som "pedagogisk omsorg" istället?

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.