Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Föräldrasamverkan

Skola vaccinerade trots föräldrarnas NEJ

2016-03-24 20:30 #0 av: Loris M

"När barnen skulle vaccineras mot röda hund och mässling behövde skolan föräldrarnas samtycke. Den åttaårige pojkens föräldrar sa nej.

– Det finns flera anledningar, en av dem är att vår son har haft problem med bland annat magen sedan han var spädbarn, säger mamman till Kvällsposten.

►LÄS MER: Myndighet vill vaccinera flera

Men på väg hem från skolan den dagen berättade sonen att armen ömmade. Då förstod mamman att han ändå vaccinerats."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-24 21:33 #1 av: tlover

Förskräckt Det kan ju vara farligt rent, tex om barnet skulle ha äggallergi. Att skylla på att man såg fel i papperna går ju inte när det gäller sånt här.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-03-24 21:47 #2 av: Stallmima

Hoppas någon ansvarig ställs till svars för detta!

Anmäl
2016-03-25 11:08 #3 av: Thiah

Vad hemskt! Vilket övergrepp mot familjen. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-03-25 21:24 #4 av: Chilinöt

Usch! Påminner mig om när jag gick på lågstadiet och mina föräldrar sa nej till att jag skulle bli vaccinerad. Sjuksystern försökte ändå få mig att göra det och jag var tvungen att ringa hem till min mamma för att försäkra att jag verkligen inte skulle ta den. Sedan kom sjuksystern in i klassrummet på lektionstid och berättade för hela klassen varför det är är dumt att jag inte vaccinerades. Jag var väl 10år kanske. Mådde jättedåligt över den händelsen länge.

Anmäl
2016-03-26 07:51 #5 av: Loris M

#4 Men gud vad hemsk! FörskräcktTänk att man kan komma på en sådan dum idé utan att tänka på hur fruktansvärt utsatt du måste ha känt dig. Förstår att du mådde dåligt. Fick dina föräldrar veta om det? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-26 11:47 #6 av: Chilinöt

#5 Ja, men jag kom inte ihåg om de pratade med sjuksystern eller inte. Hoppas de gjorde det i alla fall.

Anmäl