Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Specialpedagogik

Down's Syndrom

2016-03-28 18:37 #0 av: Skorpion76

Den mest kända formen av utvecklingsstörning är Down's Syndrom. och jag saknar verkligen någonstans att kunna berätta om det. eftersom man både kan ha lättare former av funktionsnedsättningen, men också svårare. Barn med Downs börjar alltid med teckenspråk när de ska börja lära sig att prata och en del stannar kvar i teckenspråksstadiet medan andra lär sig att prata.  Personer med Down's Syndrom känns igen dels på att ansiktet ser svullet ut. De har sneda ögon och i händerna har de en enda rak linje. De är yviga i gesterna och rätt som det är kan de kasta sig om halsen på dig när du minst anar det. De föds ofta med hjärtfel också. 
Här kommer två filmer om funktionsnedsättningen! 
1 - Martina - mot alla odds 
http://www.oppetarkiv.se/video/1146569/martina-mot-alla-odds?ac=martina
2 - Outsiders - Downs Syndrom
http://www.dplay.se/outsiders/season-6-snygg-smart-med-downs-syndrom/

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-03-28 18:46 #1 av: Maria

Personer med Down's Syndrom känns igen dels på att ansiktet ser svullet ut. De har sneda ögon och i händerna har de en enda rak linje. De är yviga i gesterna och rätt som det är kan de kasta sig om halsen på dig när du minst anar det. 

Det var väl en grov generalisering.

/Maria

 

Anmäl
2016-03-29 19:10 #2 av: Aleya

Googlade på detta med downs syndrom och teckenspråk. Och det är TAKK som används som stöd för att utveckla språket. För den som är intresserad så läs detta: http://www.svenskadownforeningen.se/om-downs-syndrom/sprak-och-kommunikation/tecken/

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-03-29 21:36 #3 av: Magi-cat

Ni får gärna skriva på Hjärnan också om Downs syndrom! Glad

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2016-03-30 06:35 #4 av: Skorpion76

3#Tack det ska jag hjärna göra!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.