Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Värdegrundsfrågor

Slog ett barn på föskolan

2016-04-15 19:30 #0 av: Loris M

"En outbildad anställd i Umeå slog ett förskolebarn. Nu anmäler mamman händelsen. Enligt mammans anmälan till Skolinspektionen har en anställd på förskolan blivit arg på tre barn som bråkat och sedan slagit till ett av barnen.

Barnen berättade för en annan i personalen, men enligt anmälan tog inte personalen händelsen på allvar på grund av att ”ingen kom gråtandes och röd om kinden”. Den anställde är enligt anmälan 19 år och har ingen utbildning eller erfarenhet av arbete på förskola. Hen ska senare ha erkänt händelsen för rektorn."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-04-15 19:35 #1 av: [NeferNefer]

FörskräcktVad nu, måste barnen komma gråtande och röda om kinden för att bli trodda? Tänk om någon slår ett barn på ett annat ställe än på kinden då, som på armen eller över skallen, hur ska de då bli trodda? Vilket konstigt sätt att resonera Arg

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-04-15 19:41 #2 av: Loris M

Det är helt ofattbart. Man står och häpnar. Inte nog med att barnen får dras med en som inte borde jobba med barn utan de tas inte heller på allvar av sina knäppa fröknar. Ledsen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-04-15 19:43 #3 av: [NeferNefer]

Mycket tråkigt. Undrar vad det ger för signaler till de här barnen, att de vuxna som ska ta hand om dem på dagarna tror att de ljuger? LedsenKänner de sig respekterade och sedda?

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-04-15 19:46 #4 av: [NeferNefer]

Vad gäller 19-åringen förutsätter jag att hen inte får jobba på förskola mer. Jag föreställer mig att hen själv är uppfostrad på det sättet (jag kan inte komma på någon annan rimlig förklaring till att hen valde att slå till barnet), vilket är trist på alla sätt och vis, men det ska verkligen inte gå ut över andra barn.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-04-16 10:22 #5 av: Magi-cat

Fy vad tråkigt. Ledsen

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.