Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Yrkesprofession

Sämsta yrket

2016-05-01 21:50 #0 av: Loris M

Om man vill bli riktigt deprimerad (och ledsen) kan man kika in HÄR och läsa att andra Ifokus medlemmar listar förskolläraryrket som ett av de sämsta yrkena som finns. På plats nummer fem. OberördT.o.m. att vara militär i krigstider tycker de är bättre än att vara förskollärare?! Galen

Vad säger ni? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-01 21:54 #1 av: Kneko

Blir oerhört ledsen över att se detta. Sorgligt. Har bara varit vikarie på förskolor och det är ett av de bästa jobb jag haft.

Anmäl
2016-05-01 21:57 #2 av: Loris M

Visst är det sorgligt! Jag älskade att jobba som förskollärare. Att se barnen lära och utvecklas, att bidra till deras lärande, att göra skillnad.... Hur kan man tycka att det är så dåligt? Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-01 21:59 #3 av: Kneko

Jag kan dock förstå varför folk tycker som de gör gällande det. Dålig lön och slitsamt pga brist på personal på förskolorna. Det är ju en faktor. Likadant med att vara vårdbiträde. Jag ser det som ett av de sämsta yrkena. Inte för att jag skulle tycka det var onödigt eller så på något vis, utan just för att det är slitsamt och lönen inte är värt mödan.

Har stor respekt för folk som jobbar inom äldreomsorgen etc eftersom min mamma gör det.

Anmäl
2016-05-01 22:06 #4 av: Loris M

#3 Jo, det är klart. Det här är ett yrke man oftast väljer med hjärtat och inte för att få status eller en hög lön. Men det känns ändå tråkigt att veta att så många ser ner på yrket. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-01 22:17 #5 av: tlover

Jag röstade det som ett av de sämsta yrkena (4 stjärnor däremot bättre än militär i krigstid som fick 5). Nu har jag inte jobbat som förskolelärare men jag har ju sett dom som gör det som förälder och har jobbat inom vården vilket är dåligt på samma sätt som jag anser förskolelärare är dåligt.

Jag ser inte alls ner på förskolelärare men det är för allas skull för stora grupper, för dålig miljö (lokaler som lätt blir högljudda tex) och för få lärare per barn.

Hade det alltid varit små grupper, många förskolelärare, bra lokaler, hjälpmedel vid behov (tex arbetskläder ev lyfthjälpmedel av ngt slag som inte blir för konstigt) så skulle det vara en helt annan sak.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-05-02 09:00 #6 av: Loris M

#5 Förhoppningsvis tänker även de andra som klassat det som sämsta yrket, på samma sätt. Då kan jag förstå det. Men inte annars, för det här är ett väldigt meningsfullt och viktigt yrke, tycker jag. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl