Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Vägrades mat - ville inte ta av sig kepsen

2016-05-12 19:32 #0 av: Loris M

"Händelsen inträffade på en grundskola i april förra året. Pojken hade keps på sig i matsalen och personalen krävde att han skulle ta av den för att bli serverad. I sin anmälan till Skolinspektionen skriver mamman att sonen har fått dispens för att bära huvudbonader i skolan. Hon skriver dessutom att sonens elevassistent försökt förklara detta för matsalspersonalen men att assistenten inte fått gehör för sin vädjan. Istället föreslog personalen att pojken skulle äta i ett annat rum och då få behålla kepsen på."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-12 19:35 #1 av: Fridaaaa

Om han fått dispens är det fel av personalen att sätta honom i annat rum, tycker jag. Låter ju som att pojken har någon diagnos eller så med tanke på att han har assistent och då kan ju kepsen bli en trygghet eller liknande för honom

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-05-19 07:30 #2 av: tlover

Det låter ju som #1 säger att pojken i fråga har diagnos av något slag (att han redan hade dispans och att han har personlig assistent) då är det ju väldigt fel att vägra mat, kepsen kan vara en trygghet som #1 säger så detta kan ha förstört pojkens dag, ja till och med vecka.

Sen även om han inte har diagnos så är det ju fel att ge dispans för att sen ta bort den bara sådär. Vad lär det barnen? Att man aldrig kan vara säker på vuxna?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.