Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Högg en yxa i huvudet - förlorade legitimationen

2016-05-20 17:48 #0 av: Loris M

Det verkar som att det krävs väldigt mycket för att en lärare ska bli av med sin lärarlegitimation. Typ, att man hugger en yxa i huvudet på sin rektor. FörskräcktGalen

Läraren som gick till yxattack är den fjärde som blivit av med sin legitimation sedan Lärarnas ansvarsnämnd inlett sitt arbete för 5 år sedan. De andra tre har blivit fällda för sexuella övergrepp. Så risken att förlora legitimationen är minimal eller snarare lika med noll om läraren är exempelvis allmänt taskig, främlingsfintlig, kränker, eller gör ett dåligt jobb. Rättvist? 

Jag har skrivit tidigare om lärare som slagit till en elev och en annan som nekat eleven astmamedicin. Den första fick inte ens en varning. Kan det vara så att den alarmerande stora lärarbristen gör att lärare står över lagen?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-20 18:23 #1 av: Skorpion76

Fy katten!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.