Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Mer än hälften säger upp sig

2016-06-11 10:03 #0 av: Loris M

Förskollärarbristen är jättestor och i Malmö är situationen alarmerande, vilket jag skrivit om tidigare. Nu har mer än hälften på en förskola i Malmö sagt upp sig efter en konflikt med ledningen. De uppsagda kommer snabbt att kunna få nya jobb, då kommunen skriker efter nya förskollärare. Värre blir det nog för barnen som får möta många nya ansikten till hösten. 

"Nu pågår en intensiv jakt på ny personal. Och inför hösten kommer Fläderängens förskola inte att ta emot några nya barn.

– Det är ett unikt fall. Nu ska vi internrekrytera. Vi behöver ha dit mycket kompetent personal så att det blir tryggt för barnen. Det här kräver en insats utöver det vanliga. Vi har också vårt pedagogiska utvecklingsteam inkopplat på förskolan, säger utbildningschefen."

Lite fakta om läget och personalbristen...

"Antalet Malmöbor ökar i rasande fart. Fram till 2019 väntas befolkningen växa med 7 000 personer - varje år. Då krävs det mängder av nya förskolor. Men framför allt: fler förskollärare. Bara i år krävs det tusen nya förskollärare i Malmös förskolor. Men det går segt. Den årliga rekryteringen har de senaste åren bara legat kring 150-200. Om kommunen skulle anställa alla förskollärare som utbildas i Malmö, Kristianstad, Halmstad, Växjö och Jönköping i år skulle det ändå inte räcka."

Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-06-11 10:10 #1 av: Chilinöt

Men oj :O

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.