"Kom alla mina kycklingar!"

2016-06-16 19:48 #0 av: Loris M

Visst finns det många konstiga lekar, sånger, ramsor m.m. som vi borde reflektera över och fråga oss, vad är det vi säger egentligen. Men många gånger gör vi det inte. Som den här populära leken:

Skrattar

2016-06-17 07:43 #1 av: [NeferNefer]

Gapskrattar

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

2016-06-17 07:45 #2 av: Chilinöt

Ja visst, ibland har det hänt att jag börjat leka eller göra något med barnen som jag vet att jag hade kul med när jag var liten. Som jag sedan reflekterar över vilken konstig grundtanke det var på vissa saker. Särskilt på böcker tycker jag.

Jag vet någon här inne skrev om en annan version om "Kom alla mina kycklingar". Efter det frågar barnen "Som vadå?" och mamman skulle då säga te.x "som elefanter/som myror/hoppande/springande". Då slipper man ju vargen, för det vet jag att jag tyckte var ett stressmoment på idrotten som barn.

2016-06-22 07:53 #3 av: tlover

Jag undrar alltid själv när Ekorrn som satt i granen hamnade i tallen? Funderar

2016-06-22 15:41 #4 av: Thiah

#3 nämen herregud det har jag inte ens tänkt på! Gapskrattar

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

2016-06-22 15:42 #5 av: tlover

#4 Jag stör mig på det varje gång

2016-06-22 15:44 #6 av: Thiah

#5 det kommer jag också göra från och med nu ska du veta.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

2016-06-25 22:25 #7 av: Aleya

Jag tycker en sång är lite mysko. Och det är:
I ett hus vid skogens slut.

Hur tusan kan en hare prata och så kommer en elak jägare mitt i allt.
Ne jag gillade aldrig den sången.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

2016-06-27 19:57 #8 av: Sammet1

#3 Han får ju bråttom först, så jag har nog alltid föreställt mig att han hunnit några träd bort från granen innan han gör sig illa i hoppet från "tallegrenen"... Skämtar

2016-06-29 11:12 #9 av: TjockaBerta

#3

Det framgår ju klart att han hoppar på tallegren. Alltså från granen där han sitter till tallegrenen.

2016-06-29 11:29 #10 av: tlover

#9 Den text jag lärt och alla jag vet om sjunger säger från tallegren inte på tallegren

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.