Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Språk och flerspråkighet

Söker diskussion om modersm, Tegrinja och arabiska

2016-08-05 11:29 #0 av: Artlink

I höst kommer vi få fler flyktingar placerade i vår kommun och för första gången i min karriär står jag inför utmaningen att utveckla modersmål jag inte vet något om.

Diskutera gärna bra och minera bra material och metoder för modersmålutveckling. I synnerhet arabiska och Tegrinja

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-08-05 11:43 #1 av: Loris M

I artikeln om Flerspråkighet finns det väldigt många bra tips på hur pedagoger kan arbeta med att barnen ska utveckla sitt modersmål. det handlar om flerspråkighet generellt och inte några enskilda modermål. Men även om hur barnen lär sig två språk samtidigt, vilket är viktigt att känna till tycker jag om man som pedagog vill bidra till att de utvecklar sin flerspråkighet. Jag tänker också att det är viktigt att tänka på att det är inte nödvändigt för pedagoger att kunna ett visst språk för att kunna hjälpa barnen att utveckla det. 

(Jag har tagit bort den andra tråden som var en dubblett vad jag kan se. )

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.