Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Var tredje lågstadieelev rädd bli ensam på rasten

2016-08-16 18:30 #0 av: Loris M

"För första gången kartlägger Friends de allra yngsta skolbarnens röster om mobbning. Tidigare statistik har byggt på svar från barn i mellanstadiet och uppåt.

Drygt 13 000 elever i hela landet från förskoleklass till årskurs tre har svarat på frågor i en enkät utformad så att eleverna kan lyssna på frågorna och klicka på bilder för att svara.

25 procent säger att de oroliga för att bli ensamma på rasten. 40 procent svarar att de känt sig otrygga någonstans i skolan, framför allt på toaletterna, skolgården och i omklädningsrummet.

Lars Arrhenius tror att en fallgrop är att man i de lägre åldrarna inte ser det som sker som mobbning utan som tjafs, ett naturligt inslag i den åldern.

– Det är svårare att prata om mobbning när det gäller de yngre barnen, för det finns en sorts acceptans att det kan vara lite bråkigt och stökigt. Men med en sådan inställning är risken att man missar de barn som är utsatta."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6497019

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-08-16 21:54 #1 av: MelodyX

Håller med. Min sexåring är otroligt rädd för att bli ensam och utan kompisar i skolan. Hen är en social människa, så det har aldrig hänt hittills dock. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.