Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Utbildning och studier

Tvätta händerna

2016-08-23 09:37 #0 av: Daehyun_cheesecake

På förskolan jag har vistats under min VFU period har jag upptäckt att tvätta händerna efter utelek (innan lunch) är ett stort projekt som inte uppskattas av många barn på avdelningen. Hur kan man då göra detta enklare och roligare för både barn och pedagog?

Jag funderade lite på att man kanske skulle kunna använda sig av någon sång eller ramsa där man använder sig av handrörelserna för när man tvättar sig. Vet inte om detta finns sen tidigare eller om det går att utveckla? Hur fungerar handtvättning på din förskola? Och hur tror du man skulle kunna göra det roligare och enklare?

Anmäl
2016-08-23 10:01 #1 av: OlgaMaria

På vår förskola är handfaten placerade i anslutning till hallen och man kan inte springa rakt in på avdelningen från hallen om inte pedagogen öppnar. Kan tänka mig att det underlättar en del att barnen först får tvätta av sig innan man kan gå in på avdelningen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.