Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Hjälpa (rädda) barn

2016-09-20 21:06 #0 av: Kirya

Vet inte vart jag kan skriva, så frågat här!

Jag känner ett starkt behov av att kunna hjälpa barn i svåra situationer. Då tänker jag främst att kunna skänka kläder och andra prylar till barn på barnhem eller i andra svåra situationer i andra länder. Också om det finns någon organisation där man kan följa barnet? Jag har inte så mycket kunskap om detta men vill gärna hjälpa till!

Anmäl
2016-09-20 21:23 #1 av: Loris M

Jag är månadsgivare på Rädda barnen (https://www.raddabarnen.se/ ) men det finns även andra sätt att stödja än genom att ge pengar. Läs gärna på deras hemsida (om du inte redan gjort det)

Genom UNICEF  kan du bli världsförälder och följa ett barn. https://unicef.se/ 

Även här finns det andra sätt att stödja.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-20 21:26 #2 av: Loris M

När det gäller att skänka kläder och annat så kan du kontakta Röda korset. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-24 11:34 #3 av: [NeferNefer]

Du kan också skänka pengar till https://lovenepal.se/ De hjälper barn som har blivit utsatta för fruktansvärda saker StorgråterLäs bland annat här: https://lovenepal.se/vart-arbete/om-lovenepal/

Tung läsning, men det ger också hopp om en bättre framtid för de räddade barnen. Jag är månadsgivare. Och varje månad får jag information om arbetet de utför och framsteg som görs.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.