Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetslaget

Vem gör vad?

2016-10-17 00:04 #0 av: Daehyun_cheesecake

Vilka arbetsuppgifter skiljer sig åt vare sig man jobbar som förskollärare eller barnskötare? Vem gör vad?

Anmäl
2016-10-17 07:41 #1 av: Loris M

Enligt läroplanen är det förskollärare som ska ha det pedagogiska ansvaret. Sen kan man tillsammans med övriga i arbetslaget tolka vad det innebär (om inte kommunen redan gjort det). Men det vanligaste skulle jag tro är att de har i princip samma arbetsuppgifter. 

Förskolläraren tar lite mer ansvar när det gäller dokumentation, utvecklingssamtal m.m. men alla ska utföra samma uppgifter. 

Har du sett något annat när du varit på VFU?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-10-17 13:15 #2 av: Elsa

På min avdelning är vi två förskollärare, en barnskötare och en elev/kom i jobbare (dvs ingen utbildning och är "bara" i barngrupp). Vi gör samma jobb allihopa, dock måste vi förskollärare driva barnskötaren lite då hon glömmer bort att det ska dokumenteras.

Nu inför föräldramöte ska vi ha enskilda möten då vi har så många olika språk, och då ska jag ha 8 samtal varav 2 st ensam och 6 st med den andra fskläraren. Hon ska ha detsamma, och barnskötaren har 1 samtal bara. Men vi har valt så efter barngruppen och föräldrarna.

Anmäl
2016-11-27 20:10 #3 av: älvornas dal

Hos oss är det nästan ingen skillnad. Alla gör allt. Men förskollärarna dokumenterar mer och har ansvar för utvecklingssamtal mer än vi. De har därför fler planeringstimmar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.