Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Förskoleklassen slängdes av bussen

2016-12-17 09:53 #0 av: tlover

Det fattades 140:- på busskortet när förskoleklassen med 5 åringar skulle hem från en utflykt och därför fick de stiga av bussen och vänta en timme till nästa buss. Många av barnen blev rädda att dom inte skulle få komma hem.

Vad tycker ni, gjordes et hela rätt eller inte?

http://www.expressen.se/kvallsposten/jaspers-forskoleklass-slangdes-av-bussen/

Jag tycker man skulle försökt lösa det på annat sätt så att dom skulle fått åka med första bussen och om inte det ska gå att busschaffören iallafall ska vara trevlig mot barnen (vilket iallafall barnen inte tyckte han var enligt artikeln). Men jag undrar också hur det kunde bli "så fel" när kortet laddades första gången? När det gäller sånt som tex en förskoleklass så kollar man extra noga tycker jag 

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-12-17 11:18 #1 av: Loris M

Jag tycker att busschauffören  kunnat vara lite mer tillmötesgående. Visst gjorde han allt korrekt enligt regelverket - de hade inte tillräckligt med pengar och då får de inte åka. Men ibland får man fatta vissa beslut utan att titta i manualen tycker jag.  T.ex. genom att använda sunt förnuft.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-17 19:29 #2 av: Magi-cat

Tråkigt slut på den roliga utflykten! Ledsen

Det borde vara i allas, även bussbolagets, intresse att barn får en bra upplevelse av att åka buss. 
Det är inte alltid lätt att förstå priser och bestämmelser till fullo och här var det väl uppenbart att det inte var frågan om ett ett avsiktligt plankande. Fallet borde ha kunnat lösas på ett smidigt sätt när det nu gällde små barn.
Att barnen ska behöva vänta en timme på nästa buss för att ett misstag begåtts är inte rimligt. Särskilt som de blev ledsna och oroliga också....Ledsen

Kanske hade en faktura kunnat sändas på resterande belopp? (Om det nu är så noga på öret, menar jag...)

Jag förstår att busschaufförer kan vara stressade ibland, men barn ska inte drabbas. 

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2016-12-18 10:05 #3 av: Elsa

Hmm.. i min stad (sundsvall) får alla under 7 år åka gratis. Trodde det var så överallt :o

Anmäl
2016-12-18 11:49 #4 av: Loris M

#3 Jo, så är det nog när det gäller max två barn (tror jag) som åker med en vuxen. Då är det gratis. Men när det är fler barn som i det här fallet en hel barngrupp, då måste man betala. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-18 16:49 #5 av: [NeferNefer]

Mycket tråkigt agerande av bussföraren, tycker jag. Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-12-18 20:31 #6 av: Elsa

#4 Åh okej.. fast när vi har åkt med mitt jobb har alla barn åkt gratis. Kanske är annat här :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.