Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Fackligt upprop - Lärare skriv under!

2016-12-17 13:44 #0 av: Loris M

Att skicka barn rakt in i döden borde inte vårt land syssla med. Jag hoppas att ni vill visa ert stöd och skriva under. Hjärta

"Till Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet. Vi är glada och stolta över att Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet som fackorganisationer har reagerat och tagit ställning mot att skicka barn till Afghanistan. Vi vet att våra båda förbundsordförande Åsa Fahlén och Johanna Jaara Åstrand har uppmanat regeringen att tänka om och värna barnens rätt till trygghet och utbildning. Det är två starka ställningstagande som vi är glada och stolta över.

Vi behöver mer hjälp och hoppas ni kan ge oss det. Ni är starka och kunniga och har stor möjlighet att påverka våra politiker. Ni har kanaler vi inte har. Vi arbetar för att de ensamkommande ungdomar vi träffar i våra arbeten ska få det vi lovade dem när de kom till vårt land – trygghet, rättssäkerhet och möjlighet att utvecklas både som individer och när det gäller kunskap.

Vi vill be er att agera i en bestämd fråga som rör just rättssäkerhet.

Det här är en fråga som, tillsammans med andra påfrestningar som våra ungdomar möter på grund av dagens hårda asylpolitik, gör att många lärare som undervisar nyanlända asylsökande ensamkommande unga snart inte orkar gå till jobbet. Många av oss blir sjukskrivna och flera kollegor har bytt arbete. 

/.../

Migrationsverkets åldersuppskrivningar är en humanitär härdsmälta och en rättsskandal där man istället för att invänta godkända metoder använder sig av tro och tyckande. Och vi tycker inte att tro och tyckande ska avgöra unga människors framtid.

Det vi önskar är att ni stöttar oss i att kräva moratorium av åldersuppskrivningar under asylprocessen tills de är genomförbara på ett etiskt och rättssäkert sätt. Vi önskar också att ni stödjer oss i vårt krav att de åldersuppskrivningar som gjorts under det senaste året ogiltigförklaras.

http://www.skrivunder.com/fackligt_upprop_vistarinteut_larare

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-19 21:42 #1 av: Loris M

Hur som.... 581 lärare som skrivit under så här långt. Hjärta

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.