Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Hon gör om de hårtsminkade dockorna

2016-12-18 21:22 #0 av: Loris M

"Den norska journalisten och tvåbarnsmamman Hege Kaalvik Strømsnes, 43, tyckte det fick räcka med översminkade dockor som bidrar till att sprida ohälsosamma kroppsideal.

Därför bestämde hon sig för att dra sitt strå till stacken – och ge Bratz-dockorna en riktig makeover.

De smala midjorna täckte hon med vanliga kläder, håret klipptes och sminket togs bort.

– Jag har tagit bort sminket, slängt den sexiga bh:en, spetstrosorna och den löjligt korta kjolen. De har fått en ny chans att glädja barn av alla kön. Nu liknar de faktiskt barnen som ska leka med dem, säger Hege till VG.

Källa

Gå in på länken ovan och se hur dockorna ser ut. Riktigt bra gjort tycker jag. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-12-18 21:29 #1 av: [PeterTM]

Bra insats mot den hemska sexualiseringen av småbarns leksaker.

Anmäl
2016-12-24 18:53 #2 av: [NeferNefer]

Fint att dockorna får se ut som riktiga barn!! Säkert mycket roligare att leka med också GladTummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-12-26 09:50 #3 av: Sammet1

Jag har alltid avskytt utseendet på Bratz-dockor, och då menar jag mest ansiktena, för jag har inte studerat dem på så nära håll att jag lagt märke till kroppsformen. Fantastiskt hur fina de kan bli! Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.