Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Förskola från sex månader

2017-02-02 21:53 #0 av: Loris M

Blev jättechockad när jag hörde tidigare idag att i Borås får barnen börja på förskolan när de är sex månader gamla. Förskräckt Kollade upp det och mycket riktigt står det på deras hemsida att så är fallet. 

Trodde inte att barnen kunde börja så tidigt någonstans i Sverige. Finns det andra kommuner där det är på samma sätt? Någon som vet? Vad tycker ni om det? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-03 06:50 #1 av: Thiah

Å jag som tyckte vi hade det tidigt med 9 månader Oberörd

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2017-02-04 07:42 #2 av: Elsa

Sjukt :o jag tycker 1 år är tidigt, haha! Trodde inte heller vi hade så tidigt i Sverige. I Sundsvall är det 1 år om det inte är ett specialfall eller att dom typ fyller år någon dag efter dom ska inskolas. Vi hade ett barn som började av speciella skäl när denne var 11 månader, men annars har jag inte erfarat det innan.

Anmäl
2017-02-04 07:46 #3 av: Thiah

Jag vet om ett fall där en 7 månaders sattes akut på förskolan. Hen krävde ju en vårdare konstant vilket drabbade resten av gruppen enormt  för de fick inga extra resurser. 

Här i finland är det som sagt 9 månader som är lägsta gränsen.. Jag llider med de länderna där de måste ha dagmamma/dagvård redan från start.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2017-02-04 10:24 #4 av: Loris M

Jag tycker också att 1-åringar är för små och skulle gott kunna klara sig utan förskolan. Kan inte ens föreställa mig en verksamhet med så små barn som sex månader. Vad gör man då som pedagog? Vad går verksamheten ut på? De kan ju inte ens gå och ska bäras runt. Skulle vara intressant att veta hur de gör.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-04 10:28 #5 av: Thiah

#4 man bär runt dem "bara" och har verksamhet för de äldre.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.