Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Specialpedagogik

Stödmaterial för förskolan

2017-02-04 10:21 #0 av: Loris M

Jag har skrivit flera gånger tidigare om hur bra SPSM-s stödmaterial är och deras studiepaket på nätet. All material handlar i princip om skolan, men nu har de äntligen utvecklat ett stödmaterial för förskolan. Tummen upp

"Välkommen till en kompetensutvecklingsinsats som kan förändra vardagen för dig och dina arbetskamrater. Ledningen för din förskola har prioriterat att avsätta tid och resurser för ett långsiktigt kvalitetsarbete, där målet är att ni tillsammans skapar en förskola för alla barn.

Under uppstartsträffen påbörjar ni er egen kunskapsresa genom att samtala om de olika synsätt som presenteras nedan, nämligen relationella och salutogena perspektiv. Dessa båda synsätt ligger till grund för hur ämnena trygga relationer, lek och kommunikation presenteras i stödmaterialet som ni nu ska ta del av. Under arbetet med stödmaterialet kommer ni att bygga en allt djupare förståelse för vad dessa synsätt står för och hitta era egna sätt att tillämpa dem i ert vardagliga arbete."

https://www.spsm.se/stodmaterial-forskola/start---stodmaterial-forskola/uppstartstraff/

Det här är alltså något som ni kan arbeta med på era planeringsträffar och allt finns gratis och förklarat hur ni går till väga, vilka frågor ni ska diskutera m.m. Hoppas att ni tar till vara den här resursen och presenterar den för era kollegor och chefer. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-28 06:56 #1 av: Loris M

Någon som hunnit med att titta på eller arbeta med materialet?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-04-08 23:40 #2 av: Chilinöt

För mig fungerade inte länken, men jag tror jag fann dit ändå. 
https://www.spsm.se/stodmaterial-forskola/start---stodmaterial-forskola/uppstartstraff/

Ska kika imorgon, lite sent nu ^^

Anmäl
2017-04-14 09:29 #3 av: Loris M

Bra att du uppmärksammat det. Nu fungerar länken.

Hunnit titta på materialet än? Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-04-14 10:16 #4 av: Chilinöt

Jag tycker det låter jättebra! Jag var med på en föreläsning om barn med synnedsättning av spsm och det var verkligen jätteintressant.

Nu är jag bara studerande och hoppar runt som vikarie, men många arbetslag jag stött på tycker jag verkar vara väldigt taggiga och spretiga, så det hade varit väldigt spännande om detta kunde utvecklas och att mer gör det. 

Jag kikade igenom eknätfrågorna och man blir ju nästan lite mörkrädd när det kändes som om det mesta var vanligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.