Kattbröd, banandelfiner och grönsakssiffror

2017-02-08 22:05 #0 av: Loris M

"Ida Norström har arbetat som förskolekock sedan 2013. När hon kom tillbaka till arbetet på Rösekullens förskola i Gråbo, ville hon prova något nytt. Ida började experimentera med att göra maten roligare för barnen. Resultat kan man följa på hennes Instagramkonto Glada kocken, där hon delar med sig av bilder på allt från banandelfiner och igelkottspäron till gurkormar, kattbröd och äppelkrabbor.

– Jag använder mycket färg och form, för det väcker barnens uppmärksamhet och nyfikenhet. Ser maten roligare ut så blir den plötsligt mycket roligare, säger Ida Norström.

Många av idéerna kommer från barnen – hon tycker att det är roligast att lyssna på vad de önskar sig.

– Jag fick frågan för ett tag sedan om ett bröd måste se ut som ett bröd och om jag kunde baka ett kattbröd. Så då gjorde jag det. Sen kom ett barn och frågade om jag kunde göra ett traktorbröd, så det har jag gjort i dag.

Traktorbrödet gjorde hon genom att lägga en mall på brödet och pudra med mjöl, på samma sätt som man gör schabloner."

2017-02-08 22:08 #1 av: Loris M

Om ni vill hämta inspiration till mellis och/eller fruktstund, ta gärna en titt på Idas Instagramkonto. Helt fantastiska kreationer! Kär

2017-02-09 08:06 #2 av: NeferNefer

Oj, såna här roliga saker går det ju att göra hemma också! Tack så mycket Kär

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

2017-02-21 22:23 #3 av: Loris M

Ännu fler kreativa idéer:

2017-02-21 23:05 #4 av: Maleficum

Är häftigt! Funkar dock inte så bra om man har barn som inte vill äta om de råkar likna något djur (min brorsdotter åt ett rån en gång och det råka börja likna en hund och då vägra hon äta det för man kan ju inte äta hunden).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

2017-02-21 23:09 #5 av: Loris M

#4 Där ser man! Och jag som trodde att det borde ha motsatt effekt och få barnen att äta frukt och grönsaker för att det ser så roligt ut. Men det är säkert olika från barn till barn.

2017-02-21 23:24 #6 av: Maleficum

#5 Precis, brukar ju oftast funka :) Men hon är väldigt speciell också (troligen på autistspektrat bla).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.