Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Hur kom ni in i arbetslaget?

2017-03-22 11:10 #0 av: Anonymos

Ge mig gärna tips om hur ni kom in i ert arbetslag på bästa sätt. Skrattar

Anmäl
2017-03-25 07:23 #1 av: Loris M

Man kan nästan tro att ingen har försökt komma in i ett arbetslag tidigare när du inte fått svar på tre dagar. Skrattar

Mitt råd är att vara nyfiken på dina kollegor, fråga vad de tycker är viktigt (tänker på värdegrundsfrågor och pedagogik) men också berätta vad som är viktigt för dig. Jag har jobbar som vikarie en hel del innan jag fick fast anställning och det var otroligt nyttigt. Som vikarie ser man saker som vad dålig kommunikation mellan kollegor kan ställa till med för alla, även barn. Om alla drar åt olika håll så funkar det inte. 

Jag tog upp vid vår första planeringsmötet och frågade vad de hade för regler på avdelningen, hur de jobbar och varför, vad de tycker är viktigt och varför, vilka områden de är duktiga på och jobbar gärna med. Jag berättade också om mig själv och vad jag tycker är viktigt . 

Så mitt råd är också, kör inte ditt eget rejs, tala med dina kollegor, visa nyfikenhet och förhandla om saker som är viktiga för dig. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-03-26 19:32 #2 av: Anonymos

#1: Tack snälla :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.