Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Odla med barnen

2017-04-08 13:24 #0 av: Kirya

Undrar om ni vet om någon böna eller frö som man kan följa utvecklingen på relativt snabbt. Funderat på att odla med barnen, men som student har jag inte mycket tid. 1 månad eller mindre. Tips? :)

Anmäl
2017-04-08 13:28 #1 av: Lojs

Krasse kanske, eller något annat som går att smaka på. Att sätta vitlöksklyftor är lite kul, av det som växer upp kan man klippa och ha på macka om man gillar vitlök, jag vet att jag odlade det till att göra mackor till mamma när jag var liten. 
Man kan även sätta den gröna änden av morötter på ett fat vatten så växer det fort upp grönt, men det kan man inte göra så mycket med, mer än kanske mata någon kanin med. =)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-04-08 13:32 #2 av: Maria

Gula ärtor växer snabbt och ärtskott är så gott.

/Maria

 

Anmäl
2017-04-08 14:00 #3 av: Halvdansken

Bor du i hus eller lägenhet? Rädisor kommer ganska snabbt, men det kräver lite mer plats om man ska ha mer än 5.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-04-08 15:08 #4 av: parsley

Jag tänkte också säga ärtskott. De är lättodlade, växer relativt snabbt och är goda att äta. Solrosskott kan odlas på samma sätt, men jag tycker ärtskotten ger mer att äta. 

Googla på odla rester av grönsaker, så hittar du en del tips. 

Anmäl
2017-04-13 20:02 #5 av: Thiah

Vi gör ärtskott i burkar på borden som barnen sen får äta av.
Även gräslök kommer ganska snabbt.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.