Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Värdegrundsfrågor

Motverka rasism i skolan och förskolan

2017-04-29 22:06 #0 av: Loris M

Kurs som sker i samarbete med Skolverket och Forum för levande historia och ges under hösten 2017 på 11 lärosäten.

"Kursen stärker skolans arbete med att motverka och bemöta rasism och främlingsfientlighet genom kunskap, öppen diskussion och aktiva insatser. Kursen har en verksamhetsnära uppbyggnad och utgår ifrån skolans demokratifrämjande uppdrag. 

Arbete mot rasism och intolerans bör inkludera hela skolan för att nå framgång. Därför riktar sig kursen till många yrkesgrupper inom skolan. Anmälan av tre-sex deltagare görs av rektor eller förskolechef senast den 21 maj.

Deltagarna tar med kunskaper från kursen i arbetet med verksamhetens likabehandlingsplan. Målet är att kursdeltagarna utvecklar kunskaper i att bedriva och utveckla ett långsiktigt systematiskt och lokalt förankrat arbete."

http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/rasism-intolerans/kurs-motverka-rasism-i-skolan

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-05-01 09:39 #1 av: Chilinöt

Tycker det låter jätteintressant. Hade nog anmält mig om det inte vore för att jag kommer ha fullt upp med  studier :/ Får hoppas att det blir omtyckta kurser så att de fortsätter. Då kan man ju vara med längre fram istället.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.